Om Mig

Om mig och min blogg

Hej allesammans och välkomna till min kattblogg! Jag heter Liselott, även kallad Lottan, och är 35 år gammal. Förutom att jobba som sjuksköterska och ta hand om min son, Linus som är 10, så tar jag hand om min andra ögonsten, Felix. Felix är en 2 år gammal brittisk korthår och han är bland det finaste som finns? Alla katter är otroligt vackra djur med fascinerande personligheter. Jag kan kolla på min Felix i flera timmar!

Det här är första gången jag startar en blogg och det känns jättespännande! Tanken med den här bloggen är att försöka ge tips på saker man kan göra med sin katt, olika leksaker som din katt kommerr älska och allt annat mellan himmel och jord som kommer intressera katttälskare – och deras husdjur. Dessutom vill jag dela med mig av mina egna erfarenheter och tankar om katter. Inspiration kommer nog mest komma från min egen Felix men även från andra kattsidor.Förhoppningsvis kan bloggen ge inspiration till mycket kul, och kanske rentav omvända någon som avskyr katter – hemska tanke!

Jag har inte längre lika mycket tid över till mitt favoritintresse katter som jag hade förr, sånt är livet som ensamstående arbetande mamma. Tyvärr blir det inte mycket tid över till att uppfostra mina två älsklingar…både djur och små barn kräver ganska mycket uppfostran, och dålig uppfostran märker man snabbt i bägge fallen!

Katter <3

Jag hoppas du älskar katter lika mycket som jag! De flesta har nog någon åsikt om katter, beroende på ens egen personlighet och tidigare erfarenheter. Jag har tidigare ägt andra djur, men inga har kommit närmare mitt hjärta än just katter. Min första katt, Thea, hade jag redan som barn och sedan dess har jag varit besatt av dom. Jag har också haft andra djur, fåglar och en engelsk bulldog, men inget annat djur kan förstå en lika bra som en katt. Som barn hade jag inga syskon att leka med så oftast pratade jag med min katt. Thea hade jag från och med att jag fyllde fem, och hon följde mig ända in i tonåren.

Till skillnad från vad många kanske tror så är katter väldigt empatiska och lyssnande! Man måste bara lära känna sin katt, och i vissa fall ha en stor skopa tålamod.. Felix är den fjärde katt som jag har ägt, och han är fortfarande lite ”ny” för mig. Tanken är att genom att skriva om honom kanske jag också kommer lära känna honom lite bättre.

Det vore kul att höra från er (eventuella) läsare också! Lämna gärna en kommentar på bloggen och skriv vad ni tycker, ifall ni har några fragor, eller i fall ni vill dela med er av era egna katt-erfarenheter ?