Kattgodis du kan göra själv

Hej alla trogna läsare! Jag tycker att alla katter förtjänar en belöning då och då, och jag ville tipsa om olika smaskigheter du kan ge till din katt – hemmagjorda såklart! Förutom att det blir både billigare och nyttigare att göra sitt kattgodis själv så är det riktigt rolig att pyssla med. Tycker jag i alla fall ?

Att göra sitt eget kattgodis är busenkelt, man måste bara aktivera fantasin och vara kreativ. Något som alla katter älskar är en smarrig bit kött, och man kan passa på att använda delar som man kanske inte äter annars. Min Felix älskar till exempel att äta råa kycklinghjärtan. Det är hur billigt och enkelt som helst, och din katt kommer älska dig! Om du vill kan du torka dom innan du ger dom till din katt, det funkar också.

Ett annat bra tips på inälvsmat som din katt nog kommer gilla är bitar av lever eller njurar. Koka det bara först och skär sedan i små bitar. Riktigt enkelt recept som inte heller kostar särskilt mycket.

En annan enkel och nyttig sak man kan ge sin älskling är vanliga B-vitamintabletter. Kanske inte det smarrigaste som finns, men din katt kommer garanterat inte riskera att få vitaminbrist. För att göra det lite läckrare kan tabletterna smulas ner tillsammans med lite fisk, till exempel.

Självklart är ju alla katter olika och har olika smaklökar. Man får testa sig fram för att ta reda på vad sin katt gillar helt enkelt. Jag har vänner som ger sina katter allt möjligt: chips, smörklickar, gurkor, och så vidare…Men ett säkert kort brukar vara köttbitar av olika slag, eller fisk så klart. Jag försöker se till att godiset är någorlunda nyttigt, och inte för mycket av det goda! Min Felix är redan knubbig nog ?