Roliga prylar till din katt

Hej cat lovers! Något som många av er säkert redan vet är att det är viktigt att aktivera sin katt då och då för att den ska må bra. Särskilt när man, som jag själv, jobbar heltid och lämnar katten ensam hemma den största delen av dagen. För att stimulera sin katt kan man ge den olika saker att leka med, jag tänkte tipsa om några som jag tycker är bäst!

Eftersom de flesta katter gillar att klättra kan det vara bra att köpa en ställning som den kan få klättra på – det är bättre än att den lever rövare på bokhyllor och har sönder saker ? En klätterställning till din katt kan du hitta i de flesta affärer. Jag köpte en till min Felix och den har funkat hur bra som helst. Ett tips är att ibland flytta runt den från rum till rum. Det gör det betydligt mer spännande för din katt när den hela tiden får se nya utsikter!

En annan klassiker som nog alla katter älskar är ett klösträd. Ger du din katt något att klösa på – förutom dina dyrbara möbler det vill säga! – kommer den vara dig tacksam. Det kommer ge din älskling ordentligt med motion, och starkare klor. Det finns många olika modeller av klösträd att välja på och alla katter är som sagt olika. Men om man som jag har en innekatt kan det vara bra med en lite större modell, för att ge den lite extra motion.

Känner du dig pysslig kan du så klart tillverka egna saker som din katt kan leka med. Tycker du till exempel om att virka kan du virka ett par möss som din katt kan få gå lös på.

Katter brukar gilla att krypa in och gömma sig, så om du har några lådor eller kartonger till övers kan du låta dom ligga framme för din katt att roa sig med. Andra enkla saker som katter kan leka länge med är papperstussar, papperskassar (men utan handtag!), och bollar så klart. Prova dig fram och se vad just din katt gillar!