Första inlägget

Min fina (s)katt

Eftersom jag inte har haft blogg tidigare vet jag inte riktigt hur man ”ska” skriva. Men jag kan försöka berätta lite mer om min Felix och hoppas det kan intressera någon ? Det vore kul att kunna dela mitt kattintresse med några, min son är totalt ointresserad. När jag köpte Felix för snart 2 år sen så var det första gången på flera år som jag blev kattägare igen. Exmaken var allergisk, kanske var det därför det inte höll.

Skiljsmässan innebar flytt från stort hus på landet till lägenhet i stan, så ville jag ha en katt som skulle passa bra som innekatt. Det är första gången jag äger en brittisk korthår men det har funkat jättebra! Om du bor i lägenhet så kan jag rekommendera just den rasen. Jag försöker låta honom gå ut när jag kan, men han är rätt lat av sig. Nöjer sig med en kort promenad eller att lata sig på balkongen. Men det beror förstås inte bara på rasen, alla katter har ju egna personligheter.

Min Felix är som sagt inte världens mest aktiva katt, i alla fall inte fysiskt. Men han är väldigt nyfiken och ”klurig” av sig. Han är helt grå förutom en vit fläck på magen. Ibland påminner han lite om en gammal gubbe, både till utseende och personlighet. Lite tjock är han också och rätt klumpig av sig. Det är underbart att gosa med honom, speciellt på morgonen när han brukar komma in och väcka mig genom att lägga sig över mina ben. Han tycker om att följa mig genom lägenheten och det är alltid hjärtskärande när jag måste lämna honom för att åka till jobbet.

Felix har en kompis som han leker med ibland på gården, en vit norska. Det är bra att han har någon att busa med ibland, speciellt då min andra grabb Linus inte är jätteintresserad av honom. Linus tycker nog att han är lite tråkig men för mig är han det goaste som finns

Andra hobbys som min katt har är att ligga och sola sig på balkongen, klättra upp på bokhyllorna (första gången hade han sönder min fina vas..) och leka med sina leksaker. Men mer om dom senare!